Acesta este singurul ulei de măsline care poate reduce mortalitatea și este benefic pentru inimă

Fără îndoială, uleiul de măsline este unul dintre cele mai recomandate corpuri grase pentru calitățile sale nutritive și pentru gama largă de utilizări în bucătărie. Cu toate acestea, vă spunem care este singurul ulei de măsline care reduce mortalitatea și aduce beneficii inimii, potrivit științei.

Uleiul de măsline cu cele mai mari beneficii

Un studiu recent publicat în European Journal of Clinical Nutrition și-a propus să diferențieze între soiurile de ulei de măsline și relația acestora cu riscul de mortalitate, pentru care au fost evaluate peste 12.000 de persoane cu vârsta de peste 18 ani recrutate între 2008 și 2010, până în 2019.

După evaluarea istoricului alimentar complet al acestora și după efectuarea unor monitorizări ale regimului alimentar și ale stării generale de sănătate, a fost stabilită relația dintre consumul de ulei de măsline și mortalitatea pe termen mediu și lung.

Rezultatele arată că numai uleiul de măsline virgin și extravirgin poate reduce mortalitatea din toate cauzele și că este asociat, de asemenea, cu un risc mai mic de deces din cauza diferitelor tipuri de cancer și a bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii au concluzionat că un consum zilnic moderat de ulei de măsline virgin și extravirgin (aproximativ o lingură și jumătate pe zi) este asociat cu un risc cu o treime mai mic de mortalitate din toate cauzele și cu jumătate din riscul de mortalitate cardiovasculară, lucru care nu a fost dovedit în cazul uleiului de măsline obișnuit sau rafinat.

Aceste diferențe se pot datora în principal faptului că uleiul de măsline extravirgin conține o proporție mai mare de compuși antioxidanți, cum ar fi vitamina E și polifenoli, precum și proporții mai mari de fitosteroli și oleocanthal cu un puternic efect antiinflamator, care pot fi, de asemenea, responsabile de proprietățile anticancerigene ale acestui tip de ulei de măsline pe care uleiul de măsline rafinat nu le posedă.

Din toate aceste motive, uleiul de măsline virgin și extravirgin este singurul ulei de măsline care poate reduce mortalitatea și poate fi benefic pentru inimă, potrivit științei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 40