Aceste alimente pot rezista luni de zile fără să expire și sunt mai sănătoase decât credeați.

O alimentație sănătoasă este esențială pentru menținerea unei stări bune de sănătate, deoarece alimentele pe care le cumpărați și le păstrați în frigider trebuie să fie de înaltă calitate dacă doriți să păstrați un stil de viață sănătos.

Este adevărat că există multe alimente sănătoase și populare care trebuie consumate în câteva zile, ceea ce îi determină pe mulți oameni să aleagă să nu le cumpere. În acest articol vă vom prezenta nouă alimente sănătoase pe care le puteți păstra în cămară, congelator sau frigider pentru mai mult timp.

Conserve de leguminoase

Leguminoasele sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți adăuga în dieta dumneavoastră, iar acestea au un termen de valabilitate foarte lung și pot fi păstrate în cămară, la temperatura camerei, între doi și cinci ani.

De asemenea, sunt un aliment foarte nutritiv și oferă o multitudine de micronutrienți, cum ar fi fibrele, magneziul, vitamina B și fierul.

Nuci, semințe și unturile lor

Nucile și semințele sunt un aliment foarte sănătos care vă oferă grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o mulțime de vitamine și minerale.

Atât nucile, cât și semințele pot fi păstrate la temperatura camerei timp de 1 până la 4 luni. Unturile naturale de nuci și semințe sunt, de asemenea, alternative sănătoase și o opțiune excelentă pentru a le adăuga la smoothie-urile dumneavoastră.

Cereale

În funcție de tip, cerealele precum spelta, orezul, bulgurul, ovăzul și quinoa pot fi păstrate la temperatura camerei timp de luni sau ani de zile.

Acestea sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, vitamina B și magneziu. Mai mult, pot fi încorporate în multe feluri în dieta dumneavoastră datorită versatilității lor.

Fructe și legume congelate

Alimentele congelate nu au fost întotdeauna cea mai bună alegere pentru multe persoane, care le asociază cu mâncărurile gata congelate. Cu toate acestea, multe fructe și legume sunt congelate pentru a putea rezista mai mult timp, dar sunt foarte asemănătoare din punct de vedere nutritiv cu legumele proaspete.

În plus, există multe rețete delicioase cu legume și fructe congelate pe care le puteți încorpora în dieta dumneavoastră și să aveți o alimentație variată, echilibrată și sănătoasă.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este o alternativă foarte sănătoasă la oțeturile de Modena, care sunt bogate în zaharuri. De asemenea, are multiple utilizări în bucătărie și este excelent ca garnitură.

Acest oțet, pe lângă faptul că este un aliment foarte util de folosit în bucătărie și în rețetele tale, are proprietăți antidiabetice, antiinflamatoare și antioxidante.

Condimente și ierburi uscate

În opinia mea, acestea sunt una dintre cele mai bune și mai sănătoase opțiuni pentru a crea rețete gustoase. Condimentele și ierburile uscate nu numai că sunt sărace în calorii, dar ele ridică aroma preparatelor tale, asigurând o dietă sănătoasă redusă în sosuri.

Turmericul, piperul cayenne, rozmarinul, scorțișoara, scorțișoara, ghimbirul, oregano și chimenul oferă numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și a riscului de apariție a anumitor boli cronice.

Usturoi și ceapă

Usturoiul și ceapa sunt două alimente pe care ar trebui să le aveți mereu în casă, sunt utilizate pe scară largă în multe rețete și sunt preferatele multor persoane datorită versatilității și a duratei lungi de conservare.

Împreună cu capacitatea lor de a vă îmbunătăți sănătatea prin reducerea riscului de cancer, declin mental, boli de inimă și diabet, acestea sunt un aliment perfect de încorporat în dieta dumneavoastră.

Pește, păsări de curte și carne congelate

Ca și în cazul fructelor și legumelor congelate, carnea și carnea de pasăre pot fi păstrate în siguranță până la 1 an dacă sunt depozitate corect în congelator. În cazul peștelui, termenul de valabilitate este, de obicei, de 5 luni.

Este un aliment pe care ar trebui să îl avem cu toții la îndemână dacă dorim să facem mese bogate în proteine, minerale și vitamine.

Ouă

Ouăle sunt un aliment foarte complet și sănătos din punct de vedere proteic, fiind totodată un aliment foarte versatil care poate fi încorporat în marea majoritate a rețetelor tale. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale.

Deși ouăle sunt considerate un aliment perisabil, acestea pot rezista până la cinci săptămâni dacă le păstrați în frigider, ceea ce le face unul dintre cele mai complete alimente pe care le puteți încorpora în dieta dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 40