Iată care este cel mai bun mod de a mânca fructe dacă vrei să slăbești

Fructele, ca și legumele, sunt un grup alimentar foarte sănătos pentru organismul nostru. Cu toate acestea, nu toate formele și prezentările sunt favorabile; de aceea vă spunem care este cel mai bun mod de a consuma fructe dacă vreți să slăbiți.

Fructe proaspete în toate variantele lor

Chiar și fructele cu un conținut ridicat de zaharuri naturale sunt benefice pentru pierderea în greutate, mai ales dacă le consumați întregi sau proaspete, fără să le modificați considerabil, de exemplu într-un suc sau smoothie.

Sucurile și smoothie-urile (chiar și cele care sunt 100% pe bază de fructe și naturale) sunt surse de carbohidrați ușor de asimilat de către organismul nostru; și, deși oferă vitamine, minerale și antioxidanți, nu sunt favorabile dacă dorim să slăbim, deoarece stimulează creșterea glucozei în sânge și, ca o consecință, vârfuri de insulină care pot favoriza stocarea grăsimilor.

Pe de altă parte, un fruct întreg, cu tot cu coajă, conține o proporție mare de fibre și carbohidrați complecși, ceea ce îl face o opțiune sățioasă, care necesită mestecare și care, deși are zaharuri naturale, este metabolizat lent în organismul nostru, ajutându-ne, printre altele, să calmăm tentația pentru ceva dulce.

Astfel, cel mai bun mod de a consuma fructe dacă vrei să slăbești este sub formă proaspătă, în mușcături și pe cât posibil cu tot cu coajă, pentru a păstra la maximum nutrienții de calitate și sățioase într-o măsură mai mare datorită cantității mai mari de fibre și a masticației pe care o necesită.

Să știi că toate fructele sunt benefice atunci când vine vorba de slăbit și de protejarea sănătății, dar este important să le păstrezi la maximum nutrienții și proprietățile, încorporând fructe proaspete ori de câte ori este posibil, precum și evitând sucurile și smoothie-urile care le încorporează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 40